Menu Close
Alles over wimperextensions

Wimperextensions informatie:

Tegenwoordig spelen er veel vragen door het hoofd als het gaat over wimperextensions, wat logisch is na alle ‘horrorwimpers’ die helaas nog (te) vaak op het internet voorbij komen. Door middel van deze blog wil ik jullie zoveel mogelijk informatie geven over gezonde wimperextensions. Ik werk bijna twee jaar full time als wimperstylist en beantwoord dagelijks heel veel vragen over wimpers. In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vragen over wimperextensions.

Materiaal

Waar zijn wimperextensions van gemaakt?
Bij The Lash Bar wordt er met de zogenoemde silk lashes gewerkt, dit zijn kunst haartjes. Wat simpel gezegd inhoudt dat het absoluut GÉÉN echte (dieren)haartjes zijn. Alle producten waarmee gewerkt wordt zijn ook dierproefvrij getest! Silk haartjes zijn synthetisch, dit houdt in dat het van niet natuurlijk materiaal is gemaakt en kunstmatig is gefabriceerd.

Hoe werkt het aanbrengen?
Extensions worden door middel van pincetten aangebracht. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het plaatsen van wimperextensions. Af en toe wordt er door de wimpers geborsteld met een schoon mascaraborsteltje, deze geeft de stylist na elke afspraak mee. Voor iedere klant wordt een nieuw en schoon borsteltje gebruikt. Pincetten worden met alcohol en een verhit apparaat gereinigd.

Behandelingen

Wat voor verschillende soorten wimperbehandelingen zijn er?

1. One by One
De One by One behandeling, ook wel bekend als de 1-op-1 wimperbehandeling, is momenteel één van de populairste behandelingen in Nederland. Het geeft een open look aan de ogen, natuurlijk, maar toch zichtbaar. Een echte aanrader voor wie af wil van kleverige mascara die op de vroege ochtend moet worden aangebracht én voor een mooier resultaat dat niet overdreven opvalt. Per natuurlijke wimper wordt er één wimperextension geplaatst. De extensions hebben een sterkere krul dan de natuurlijke wimpers en geven hierdoor een langer effect. Daarnaast zijn ze ook iets dikker/breder dan de natuurlijk wimper voor volume. Er wordt met verschillende lengtes gewerkt, zo wordt er altijd tot in de hoekjes met zeer korte extensions gewerkt voor een natuurlijk effect.

2. Russian Volume
Russian Volume staat in de volksmond bekend als 3D of volume wimpers. In feiten is Russian Volume een overkoepelende naam voor 2D tot max 6D. Het aantal D’s staat voor; uit hoeveel ultra fijne wimperextensions de waaier bestaat. Bijvoorbeeld bij Russian Volume 4D worden er waaiers van 4 wimperextensions per natuurlijke wimper geplaatst.

3. Lash Volume Lifting
De Lash Volume Lift is een keratine behandeling die door middel van lotions uw natuurlijke wimpers krult en lift. Deze behandeling wordt afgesloten met een zogenoemd lash botox. Dit kunt u zien als een créme spoeling voor uw wimpers die extra voeding en vitaminen aan de wimpers geeft. Tijdens deze behandeling wordt er geen gebruik gemaakt van schadelijke wimperkrullers, maar worden de wimpers gelift tegen een siliconen oogpad die op uw ooglid wordt geplaatst.

Aan het eind van de behandeling zullen uw wimpers omhoog staan en gekruld. Dit zorgt ervoor dat uw wimpers veel langer lijken, samen met een frisse natuurlijke uitstraling. Het resultaat is 6 tot 9 weken zichtbaar. Er mag na 24 uur weer make-up over de wimpers worden aangebracht. Ook met olieproducten hoeft u geen rekening te houden. Dit in tegenstelling tot de wimperextensions.

Behandelingsduur

Hoe lang duurt een behandeling?
Wimperextensions mooi en op een gezonde manier plaatsen is heel secuur werk. Bij een nieuwe set moeten alle wimpers worden nagelopen, daarom duurt een nieuwe set langer dan opvullen. Bij de opvul afspraak worden uitgegroeide extensions verwijdert en opnieuw opgevuld met de uitgevallen extensions.

Duur van One by One:
Dit is altijd afhankelijk van de soort en de hoeveelheid wimpers u heeft. Gemiddeld duurt een nieuwe set one by one 1,5 tot maximaal 2 uur. Er wordt altijd 2 uur aan tijd gereserveerd om zeker te zijn van voldoende tijd. Wimpers moeten make-up vrij en schoon zijn voor de afspraak.
Voor opvul afspraken is er ongeveer 1 uur en 15 minuten nodig, dit kan uitlopen tot maximaal 1,5 uur. Het is belangrijk dat er nog 40% van de extensions netjes op zit om extra kosten te voorkomen.

Duur van Russian Volume:
Ook bij deze behandeling is de tijdsduur afhankelijk van uw soort en hoeveelheid wimpers. Gemiddeld duurt een nieuwe set Russian Volume 2 uur, er wordt altijd 2,5 uur aan tijd gereserveerd om zeker te zijn van voldoende tijd. Wimpers moeten make-up vrij en schoon zijn voor de afspraak.
Opvul afspraken voor Russian Volume duren ongeveer 1,5 uur. Ook hierbij geld dat er nog 40% van de extensions netjes op de wimpers moeten zitten om extra tijd en kosten te voorkomen.

Duur van Lash Volume Lifting:
De Lash Volume Lift is een keratine behandeling voor uw wimpers. Door middel van lotions worden uw wimpers op gezonde wijze gelift en gekruld. De lotions hebben inwerktijden. In totaal duurt deze behandeling ongeveer 1 uur. De wimpers moeten make-up vrij en schoon zijn voor de afspraak.

Na hoe lang ben ik toe aan een opvulbeurt?
Na het plaatsen van een nieuwe set moeten de wimpers 24 uur droog worden gehouden. Dit voor een optimale hechting van de lijm. Aanbevolen wordt om na 2-3 weken een afspraak te maken voor het opvullen, op deze manier behoud je het optimale resultaat van je wimpers. De opvul afspraak duurt ongeveer 1 en 15 minuten.

Kosten

Wat zijn de kosten van wimperextensions?
Er worden veel vragen gesteld over de prijs van wimperextensions. De gemiddelde prijs van een nieuwe set One by One ligt meestal tussen de €50 – €70. Voor Russian Volume is dit €70 – €100. Na een nieuwe set ben je toe aan een refil, de kosten hiervoor liggen tussen de €25 en €50. De prijs hangt niet alleen af van de hoeveelheid tijd ertussen de nieuwe set en opvul afspraak zit, maar ook hoeveel wimpers er zijn uitgevallen.

Behandelingsprocedure

Waarom worden de onderste wimpers afgeplakt?
Om te beginnen worden de onderste wimpers met chirurgisch tape voorzichtig afgeplakt. Dit is belangrijk omdat uw ogen tijdens het plaatsen van de extensions gesloten zijn en de stylist zo goed overzicht heeft over de wimpers. Daarnaast voorkomt het dat wimpers blijven plakken aan de onder wimpers.

Wat voor lijm wordt er gebruikt bij de behandeling?
De lijm die wordt gebruikt is speciaal ontwikkeld voor professioneel gebruik bij wimperextensions. Aan het eind van de behandeling wordt het tape voorzichtig verwijderd en houdt de stylist even een waaier boven de wimpers. Deze blaast eventuele lijmdampen weg, dit voorkomt een branderig gevoel bij het openen van de ogen na het plaatsen van de wimperextensions.

Verzorging

Hoe verzorg ik mijn wimperextensions?
De eerste 24 uur na de behandeling moeten de wimpers droog blijven, dit zorgt voor een optimale hechting van de lijm. Laat de extensions rond 2-3 weken opvullen. Zo blijft de set netjes en schoon. Tijdig opvullen is belangrijk voor de gezondheid van uw wimpers. Dit omdat de extensions die bij de aanzet van uw natuurlijke wimpers worden geplaatst, meegroeien met de wimpers. Bij de opvul afspraak worden de extensions die zijn uitgegroeid, van de natuurlijke wimpers verwijderd omdat ze anders scheef gaan staan/hangen. Scheefstaande extensions geven aan dat ze of te zwaar zijn of te ver zijn uitgegroeid.

Kan ik na de 24-uur wel zwemmen met mijn extensions?
Na 24 uur mogen de wimpers nat worden, douchen en zwemmen kan daarna geen kwaad. Het is juist belangrijk om ze nat te maken. Zo worden vuiltjes weggespoeld en met een ander verzorgingsproduct worden ze goed gereinigd en ontvet, waardoor ze lang en mooi blijven zitten.

Kan ik nog wel mascara dragen?
Het dragen van mascara over wimperextensions wordt streng afgeraden. De extensions en wimpers worden er vies en vet van. Dit zorgt ervoor dat de extensions sneller los laten. Ook is het lastig om alles weer goed schoon te krijgen tot aan de aanzet van de wimpers. Als deze vet blijven heeft dat effect op de retentie van de extensions na een opvul afspraak. Met het gevolg dat de extensions snel uitvallen of snel scheef gaan staan. Daarnaast kunnen make-up resten sneller vuil aantrekken en is de kans op een ontsteking of irritaties groter. Tenslotte zorgt mascara voor extensions die aan elkaar gaan kleven, het maakt ze niet langer/voller. Garantie vervalt dus ook wanneer de stylist opmerkt dat er mascara/make-up over de extensions wordt gedragen.

Hoe verzorg ik mijn wimperextensions op langer termijn?
Om de wimpers en ogen makkelijk te reinigen wordt er aangeraden een Lash Foam aan te schaffen, vooral als u van plan bent om voor een langere tijd wimperextensions te dragen. Dit zorgt voor een lange retentie van de lijm/wimpers en houdt de natuurlijke wimpers sterk en gezond. Ook is de Lash Foam als make-up reiniger te gebruiken voor make-up rondom de ogen en helpt irritaties/allergische reacties (blepharitis) op extensions te voorkomen. Klik op de link voor meer informatie over Blepharitis en Parabeen vrije Lash Foam.

Pijnloos

Doet het plaatsen van de wimperextensions pijn aan mijn ogen?
De behandeling is geheel pijnloos. Aan het eind van de behandeling wordt de tape eerst onder uw ogen vandaan verwijdert, vervolgens wordt er een waaiertje over uw wimpers gehaald. De waaier blaast eventuele lijmdampen bij de ogen weg, dit voorkomt een branderig gevoel aan de ogen na het openen.

Zijn de wimperextensions schadelijk voor mijn wimpers?
Wanneer wimpers op de juiste manier worden geplaatst, zijn ze absoluut niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers. De stylist maakt een juiste inschatting van uw natuurlijke wimpers, en analyseert wat de wimpers het beste aankunnen qua styling, dikte en lengte van de extensions.

Veilig verwijderen

Hoe kunnen de extensions het beste verwijderd worden?
De fout die vaak wordt gemaakt is dat mensen denken thuis met olie de wimperextensions te kunnen verwijderen. Dit is niet waar en wordt afgeraden! Het is zo dat de extensions van vette/vuile wimpers en van olie gemiddeld sneller uitvallen dan schone wimpers MAAR ze vallen bijvoorbeeld na 2 weken al allemaal uit i.p.v na 3-4 weken. De wimpers zijn dan al 2 weken vet. In 1 keer wimpers vet maken met olie, lost dus absoluut geen lijm op en ‘even laten weken’ werkt ook niet.

Kunnen alleen stylisten de wimperextensions verwijderen?
Wimperstylisten hebben speciaal ontwikkelde gel om aan te brengen op de aanzet van de wimpers waar de extensions zitten gevestigd. Deze gel lost de lijm op en weekt de extensions los van de natuurlijke wimpers. Na deze gel een paar minuten te laten intrekken, kunnen de wimpers zonder te hoeven trekken met een soepele beweging van de wimpers worden geveegd. Zo blijven de wimpers gezond en onafgebroken!

Heb jij na het lezen van de meeste gestelde vragen, zelfs nog extra vragen? Neem dan gerust contact met mij op! Direct een afspraak maken? Dat kan via de link of onder aan deze pagina.

Benieuwd naar meer resultaten? Volg mij dan op Instagram of Facebook!

The Lash Bar by Sandy

Loading...